Prvé preteky, prvé víťazstvo a ďalšie tri pódia

Počas víkendu 1. a 2. mája 2021 sa po vynútenom odložení štartu cyklistickej sezóny vďaka „COVID opatreniam“ uskutočnili prvé preteky Slovenského pohára MTB XCO v lyžiarskom stredisku Drozdovo pri Novej Bani. Prvé tohtoročné preteky nám priniesli aj prvé víťazstvo a ďalšie pekné pódiové umiestnenia no naši pretekári sa nevyhli ani pádom.

V sobotu na relatívne technicky náročných, ale suchých, tratiach sme zaznamenali zopár pekných výsledkov, ale aj pádov. V boji o víťazstvo spadli Matej Galovič aj Terka Ciriaková. Na dobrej
pozícii opakovane spadol Paťo Pinteš. Vo svojich prvých cyklistických pretekoch v živote spadla aj Emma Galovičová, ale rozdýchala to, hrdinsky prišla do cieľa a bez problémov bude pokračovať v cyklistickej kariére 🙂
Pozitívom sobotňajších pretekov bola skutočnosť, že sme takmer v každej kategórii, ktorú sme obsadili, mali niekoho v prvej päťke. Maťko Galovič v mini skončil aj po páde druhý. Staršia žiačka Stanka Sikelová tiež finišovala na druhej priečke. Starší žiak Tadeáš Cesnek odjazdil celé preteky úplne v pohode na špici a celkom suverénne zvíťazil. Terka Ciriaková sa medzi kadetkami po páde v náročnom kamennom úseku už do úplnej špice nedostala a skončila tretia. Piate miesta obsadili ml. žiak Mirko Družkovský, rovnako mladá Saška Turčeková a aj starší žiak Paťo Pinteš.

V nedeľu v medzinárodných pretekoch UCI na mokrých tratiach to už bolo z našej strany slabšie. Bojovnosť ukázala len juniorka Tichá, ale na výraznejší výsledok to nestačilo. Naša bývala pretekárka Terka Kurnická zajazdila medzi juniorkami naopak výborne a v medzinárodnej konkurencii celkom s prehľadom zvíťazila.

Na budúci víkend sa uskutoční prvé kolo celoslovenskej súťaže aj v cestnej cyklistike a to na neďalekom hričovskom letisku, takže sa veľmi tešíme.

Galéria k pretekom

Výsledky v časti „Na stiahnutie“