Štart cestnej sezóny 2023 v Trnave a Suchej nad Parnou

Počas víkendu 1. a 2. apríla 2023 odštartovala v Trnave a okolí naplno naša cestná sezóna prvými dvomi kolami Slovenského pohára.

Na prvom kritériu v novej sezóne v Trnave sme štartovali oslabení o chorých žiakov Mateja Galoviča a Jakuba Záchenského. V nábore si premiéru na cyklistických pretekoch odbila Terézia Brozová. Spolu s Natáliou Žitníkovou sa hneď postavili na stupne víťazov. Natália vyhrala a Terézia skončila druhá. Aj potom sme pokračovali výborne. V kategórii mini nenašiel premožiteľa náš Nikolaj Galovič. Prvé cestné preteky absolvoval aj Mário Šidelský. Medzi žiačkami veľmi aktívne začala Emma Galovičová a aj za pomoci svojej sestry Sašky dotiahla kriťák do víťazného konca. Saška sa silným záverom, keď sa sama prepracovala do prvej skupiny, dostala na peknú 4. priečku. Náš starší žiak Miroslav Družkovský pokračoval v nasadenom trende a vyhral prvé dve veľké bodovačky. Bohužiaľ si potom nechal odísť jedného súpera a tak skončil druhý. Podobne medzi kadetkami dopadla Stanka Sikelová. Tá dokázala vyhrať prvé 3 veľké bodovacie špurty, ale potom jej ušli až 4 pretekárky. Stanka v závere vôbec nebodovala a skončila druhá. Terézia Ciriaková výborne bojovala so skúsenými staršími ženami. Nazbierané body jej stačili na víťazstvo medzi juniorkami a štvrté miesto medzi ženami. Medzi kadetmi jeden veľký špurt vyhral Tadeáš Cesnek a jeden bod dokázal vybojovať Adam Hoferica. Ostatní naši kadeti nebodovali. Prvé cestné preteky absolvoval Šimon Madaj. Ešte slabšie to bolo medzi juniormi a mužmi. Ani jeden náš pretekár bohužiaľ nedokázal získať ani bod.

Víťazný špurt Emmky Galovičovej

V nedeľu sme na prvých cestných pretekoch Slovenského pohára 2023 v Suchej nad Parnou nedosiahli také dobré výsledky ako v sobotu na kritériu v Trnave. Svoje víťazstvo obhájila len Terézia Ciriaková medzi juniorkami a dokonca dokázala v nedeľu ošpurtovať aj všetky ženy! Rovnako druhý ako v sobotu skončil náš st. žiak Miroslav Družkovský. Naše žiačky sa v spoločnom hromadnom dojazde s mladšími žiakmi na stupne nepresadili. Naša nová pretekárka Sofia Matiesková prišla do cieľa ako najlepšia ml. žiačka. Tesne za stupňami skončili kadeti Tadeáš Cesnek a Adam Turček na 4. a 5. mieste. V závere pekne zabojoval aj st. žiak Matej Firák Firák a obsadil 4. miesto. Z našich juniorov náročné spoločné preteky s mužmi nedokončil ani jeden a viacerí sa pri pádoch zranili. Našťastie to nevyzeralo na nič vážnejšie. Preteky dokončil lem náš muž Martin Grauzel. Počas pretekov spadla aj kadetka Stanka Sikelová. Vrátila sa pomerne rýchlo do hlavnej skupiny, ale s poraneným kolenom už nedokázala zašpurtovať.

Najlepšia juniorka – Terézia Ciriaková

Ďalšia možnosť na udržanie alebo vylepšenie pozícii v SP bude koncom apríla na kriťáku v Dudinciach a cestných pretekoch v Krupine.

Galéria k pretekom