Už tradične sme absolvovali sústredenie v Tatranskej Lomnici

Posted on

Prvé zimné sústredenie, ako začiatok zimnej prípravy, naši pretekári už tradične absolvovali v Tatranskej Lomnici. Tento rok sme ho naplánovali v termíne 17. – 24. novembra a vďaka celkom priaznivému počasiu sa nám podarilo uskutočniť všetky naplánované aktivity.

Sústredenie bolo zamerané na všeobecnú vytrvalosť a všeobecnú telesnú prípravu. Opäť sme odbehli dva kontrolne výbehy z Tatranskej Lomnice od ubytovne 1. Máj až na Hrebienok. Táto bežecká časovka dala zabrať najmä najmladším, ktorí si s ňou však úspešne poradili. Taktiež sme absolvovali štyri náročné, viac ako päťhodinové turistiky, niekoľko ďalších behov a výbehov a takmer každý večer sme boli na plavárni.

Na sústredení sme teda odtrénovali všetko čo bolo naplánované. Najlepší starší pretekári si k tomu pridali aj kombináciu Zbojníckej a Téryho chaty v jeden deň. Neskôr aj prechod cez Veľkú Svišťovku zo Zeleného plesa na Skalnaté. Niektorí prišli na sústredenie zle pripravení či už po materiálnej alebo výkonnostnej stránke a tak to celé museli pretrpieť s viacerými zraneniami či otlakmi. Naopak žiaci, ktorí zažili takú záťaž prvýkrát (Kadúc, Cesnekovci,Papučík), to zvládli výborne.

Veríme, že toto sústredenie našich pretekárov dostatočne naštartovalo do ďalšej prípravy a počas zimy budú svoje schopnosti zveľaďovať aj naďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.