Starší žiak Dávid Hulala bojoval na etapových pretekoch v Lanškroune o biely dres

V Lanškroune (ČR) sa už tradične koná asi najväčšie medzinárodné podujatie v strednej Európe určené pre starších žiakov, kadetky a niektoré vybrané žiačky či mladších žiakov. Za CyS – Akadémiu Petra Sagana tu od piatku 13.8.2021 do nedele 15.8.2021 štartovalo až 7 pretekárov a 1 pretekárka. Mali sme zastúpenie aj v reprezentácii kadetiek, keď v národných farbách štartovala aj Terézia Ciriaková.

Z našich žiačok tu štartovala Stanislava Sikelová a z chlapcov nás tu zastupovali mladší žiak Miroslav Družkovský a starší žiaci  Tadeáš Cesnek, Adam Turček, Patrik Pinteš, Adam Hoferica, Lukáš Gardian a Dávid Hulala. Od začiatku sa najviac darilo Hulalovi, ktorý po prvej etape na 15. mieste strácal iba jedinú sekundu na zisk bieleho dresu pre najlepšieho pretekára z ročníka 2008, všetci ostatní boli starší.

Po sobotňajšej časovke kde sa z našich najviac darilo Patrikovi Pintešovi na 13.mieste sa však strata Hulalu na biely dres navýšila na 5 sekúnd. Stále však nič nebolo stratené a na pretekárov čakali ďalšie dve kopcovité etapy. Hneď v sobotu poobede bola na programe už tretia etapa, kde Hulala potvrdzoval, že patrí do špice a skvele ho doplnil rovnako mladý Lukáš Gardian, keď obaja prišli v druhej skupine a obsadili 13. respektíve 17.miesto.

Do poslednej etapy sme nastupovali s ambíciami dostať Dávida Hulalu na pódium a získať biely dres. Avšak už na 10. kilometri záverečnej etapy nám všetko osud prekazil a Dávid zlomil riaditka. Našťastie sa to zaobišlo bez pádu, ale ďalej pokračoval na rezervnom bicykli. Aj keď naozaj tvrdo bojoval podarilo sa mu dostať len do štvrtej skupiny, čo znamenalo definitívnu stratu v celkovom poradí a teda sa Dávid naozaj musel s bojom o biely dres rozlúčiť. Skvele ho zastúpil už spomínaný Gardian, ktorý zvládol aj záverečnú etapu veľmi dobre a opäť došiel v druhej skupine a obsadil priečku v top 20. V celkovom poradí bol Gardian z našich tiež najvyššie keď obsadil 20. miesto, no jeho strata na biely dres už bola 53 sekúnd.