Si zo Žiliny a okolia? Chceš začať s cyklistikou a pravidelne trénovať?

Cyklistika je aktuálne aj medzi deťmi populárny šport. Ak má aj vaše dieťa záujem o cyklistiku alebo šport ako taký, neváhajte a príďte si s nimi vyskúšať jednoduché cyklistické preteky. Preteky sú určené pre všetky deti zo Žiliny a okolia, narodené v rokoch 2006 až 2013, ktoré majú záujem začať s pravidelnými cyklistickými tréningami. Podmienkou účasti na pretekoch je aby dieťa malo horský bicykel a cyklistickú prilbu.

Je to jednoduché – ak má vaše dieťa záujem vyskúšať si cyklistické preteky na vlastnej koži a chcelo by začať s pravidelnými tréningami, tak stačí prísť v nedeľu 3.10.2021 medzi 12:00 a 13:00 do areálu Spojenej školy na Rosinskej ceste 4 v Žiline (odkaz na mapu) a prihlásiť sa na náborové preteky. Registrácia bude prebiehať v stane na parkovisku a na registráciu na preteky si pripravte kartičku poistenca dieťaťa, ktoré bude štartovať. Ak sa vášmu dieťaťu cyklistika zapáči môžete ho prihlásiť na pravidelné tréningy v našom klube CyS – Akadémia Petra Sagana (história) a (viac o nás).

Podujatie sa bude organizovať podľa podmienok COVID automatu pre športové podujatia!

Prihlásiť svoje dieťa do nášho klubu bude možné po pretekoch priamo na mieste a to vypísaním jednoduchej prihlášky. Ročný poplatok člena je 50€. Na tréningy sa stretávame práve pri Spojenej škole na Rosinskej ceste 4. Trénujeme niekoľkokrát v týždni a potom aj počas víkendu. Venujeme sa dievčatám aj chlapcom a to vo veku už od 8 rokov. V začiatkoch sa zameriavame najmä na všeobecnú prípravu –  koordináciu pohybov, ohybnosť a samozrejme celkovú kondíciu. Neskôr a najmä počas leta sa venujeme hlavne bicyklovaniu, či už na ceste alebo aj horskej cyklistike a postupnými krokmi počas tréningov deti vedieme až k seniorskému veku a profesionálnej kariére. Našim cieľom je vychovať profesionálnych cyklistov. Zatiaľ najviac profesionálov z pomedzi slovenských klubov vzišlo práve zo Žiliny. Posledným príkladom je Martin Svrček, ktorý podpísal profesionálnu zmluvu od roku 2022 s belgickým tímom Deceuninck Quick-step.

Odkaz na propozície: propozície – nábor CyS

Príďte sa ukázať, tešíme sa na vás!