Po ročnej pauze sme opäť ovládli cestný Slovenský pohár

Po skončení kritéria vo Vrábloch, poslednom podujatí cestnej cyklistickej sezóny sme sa dozvedeli ako nakoniec dopadlo celkové hodnotenie cestného Slovenského pohára 2021.
Medzi mladšími žiakmi svoju výbornú sezónu ukončil víťazstvom Mirko Družkovský a tak tesne o 2 body  zvíťazil aj v celkovom hodnotení. Do top 10 sa na deviatom mieste dostal aj Jakub Záchenský, ktorý ešte len túto jar začal s cestnou cyklistikou.Miroslav Družkovský – víťaz SP 2021 v kategórii ml. žiaci

Medzi žiačkami sa počas celej sezóny darilo Stanke Sikelovej a so ziskom 657 bodov si taktiež vybojovala za rok 2021 celkové víťazstvo v Slovenskom pohári. V tejto kategórii žiačok sme celkovo mali v top 10 aj ďalšie 3 naše pretekárky. Na 6. mieste sezónu ukončila Emma Galovičová, na 8. mieste skončila Laura Jarošová a tesne za ňou na 9. priečke bola Alexandra Turčeková.

Neúčasť na záverečnom kritériu vo Vrábloch stálo našu kadetku Teréziu Ciriakovú pravdepodobne celkové víťazstvo. Skončila však celkovo aj tak na peknom druhom mieste. 
Druhé miesto aj pri neúčasti na viacerých kolách  získala naša juniorka Miriama Čišecká, ktorá sa venovala najmä reprezentačným akciám a okrem viacerých svetových pohárov sa zúčastnila v tomto roku majstrovstiev Európy aj sveta.
Ďalší naši pretekári sa celkovo na stupne víťazov nedostali ale počas celej sezóny sa na pódiu pravidelne umiestňovali aj naši starší žiaci, ale keďže sa striedali a nemali sme jedného lídra tak na celkové prvenstvo alebo umiestnenia v top tri to nestačilo. Celkovo na 5. priečke skončil Patrik Pinteš, na 7. mieste bol Tadeáš Cesnek a 9. priečku obsadil Adam Hoferica.

Celkovo sme však po ročnej pauze opäť vyhrali celkové hodnotenie mládežníckych klubov na Slovensku!

Celkové poradie: SP 2021