Cyklokros – Gardian má dve víťazstva a Ciriaková je pravidelne v reprezentácii

Cyklokros je pre nás akýmsi spestrením jesene a zimy. Nepodriaďujeme mu naše tréningy a zameriavame sa hlavne na klasický priebeh našej zimnej prípravy. Niektoré preteky slovenského pohára dokonca vynechávame. Aj napriek tomu však už máme z prebiehajúcej sezóny niekoľko víťazstiev a viacero pódiových umiestnení. 

Medzi mladšími žiakmi sa darí najmä Jakubovi Záchenskému, ktorý má na svojom konte už jedno víťazstvo z cyklokrosu v Podbrezovej, ku tomu dve tretie a jedno druhé miesto. Vlastne všade kde doposiaľ štartoval bol najhoršie tretí.

Mladší žiak Jakub Záchenský víťazne v Podbrezovej

Medzi staršími žiakmi si celkom dobre sekunduje dvojica Lukáš Gardian a Dávid Hulala. Dávid sa presadil na stupne víťazov v druhom kole slovenského pohára v Podbrezovej, kde obsadil tretie miesto. Potom sa však na tréningu zranil, ale vynikajúco ho zastúpil práve Lukáš, ktorý následne vyhral ďalšie dve kolá v Topoľčiankach.

Lukáš Gardian vyhral oba dni v Topoľčiankach

Medzi juniorkami, ktoré jazdia spoločne so ženami sa darí Terézii Ciriakovej. Hneď v úvode cyklokrosovej sezóny si vybojovala miesto v reprezentácii junioriek. Začiatkom novembra sa predstavila aj na Majstrovstvách Európy 2021 v Holandsku, kde obsadila pekné 29. miesto s plným počtom absolvovaných okruhov a so stratou len niečo vyše 6 minút a jej výkon nemôžeme hodnotiť ako sklamanie. Následne štartovala aj na pretekoch najvyššej kategórie CDM – World Cup v Českej republike v Tábore. Tu tiež obsadila 29. miesto so stratou +4:05 min na úradujúcu majsterku Európy Zoe Backstedt, ktorá je mimochodom aj majsterkou sveta v cestnej cyklistike.

Juniorka Terézia Ciriaková na trati 1. kola SP v Dohňanoch

Na všetkých našich cyklokrosárov ešte čakajú decembrové Majstrovstvá Slovenska 2021 v Trnave a juniorku Teréziu Ciriakovú aj niekoľko svetových pohárov a možno aj Majstrovstvá sveta.