Dva pretekové víkendy v Česku

Po našom štarte sezóny a prvých kolách Slovenského pohára v cestnej cyklistike 2022 v Trnave sme sa v sobotu 9.4. a o týždeň rovnako v sobotu 16.4. zúčastnili na časovke a kritériu zaradených v kalendári Českého pohára 2022.

Časovka v Jevíčku v rámci ČP 2022 na ceste sa z našich pretekárov najlepšie vydarila mladšiemu žiakovi Jakubovi Záchenskému, ktorý ju dokázal vyhrať. Druhým miestom príjemne prekvapil starší žiak Dávid Hulala. Výborné tretie miesto sa nečakalo ani od staršej žiačky Emmky Galovičovej, ktorá súperila s podstatne vyššími súperkami. Ostatným sa až tak nedarilo a za najlepšími výrazne zaostali. Tréner Michal Vyšňa to zhodnotil nasledovne: „časovky sú dôležitou súčasťou cestnej cyklistiky, tak sa im musíme naďalej intenzívne venovať.“

Kritérium nasledujúcu sobotu v Soběslavi z našich pretekárov opäť najlepšie zvládol Jakub Záchnenský a predĺžil tak  svoju tohtoročnú sériu víťazstiev. Šiesty v hladkej jazde medzi ml. žiakmi skončil Maťko Galovič. Na body v „kriťáku“ dosiahli naši starší žiaci Hulala a Gardian, kadeti Vaľo a Panáček a aj juniorka Ciriaková. Celkom dobre si počínal aj náš junior Jakub Galovič, avšak v záverečných okruhoch spadol a nedostal sa do bojov o ďalšie body v poslednej bodovačke. Ostatní nebodovali, resp. sa im kritérium ani nepodarilo dokončiť. Medzi mužmi vyhral náš odchovanec Matúš Štoček.

Fotogaléria k pretekom je pod týmito odkazmi – galéria časovka Jevíčko a galéria kritérium Sobeslav