MTB víkend – preteky v Česku aj na Slovensku

Víkend 23. – 24.4.2022 sme venovali horskej cyklistike a zúčastnili sme sa naraz na dvoch podujatiach. V sobotu to bol pre kadetov a kadetky český pohár MTB v Touškove, kde potom v nedeľu štartovali aj naši mladší a starší žiaci. U nás na Slovensku bol v nedeľu na programe slovenský pohár MTB v Turčianských Tepliciach – Turieckap (zaradený aj v kategórii UCI C1).

Na pretekoch ČP MTB v Touškove sme štartovali s úzkym výberom našich horských pretekárov. V sobotu v pretekoch kadetov a kadetiek na ťažkej ale suchej trati za pekného počasia sme sa v početnej konkurencii výraznejšie nepresadili. V nedeľu na preteky žiakov už boli podmienky úplne iné – zima a vytrvalý dážď. Z našich to najlepšie zvládol st. žiak Lukáš Gardian, ktorý sa zo zadných pozícii na štarte posunul do prvej dvadsiatky. Dobre išiel aj Dávid Hulala, ale zastavili ho technické problémy. Početnú konkurenciu a náročne trate si vyskúšali aj naši ml. žiaci Kubko Záchenský a Maťko Galovič. Obaja išli slušne a určite nesklamali. Pre všetkých to bola výborná skúsenosť na ťažkých tratiach, aké sa na Slovensku nejazdia.

Výsledky našich pretekárov na 1. kole SP MTB v Turčianskych Tepliciach sú bohužiaľ sklamaním najmä u kadetov, keď sa ani jeden nedokázal dostať do prvej desiatky. To, že mali v nohách sobotňajší ČP a pomerne dlhú cestu autom, nemôže byť ospravedlnením. Pretekári by to mali zvládať. Musíme zabrať a potrénovať aj takéto náročné víkendy, pretože sme plánovali štart na augustových ME MTB mládeže vo Švajčiarsku, tam sú napríklad na programe 4 disciplíny za 4 dni.

Galéria k pretekom v Touškove