Viacero víťazstiev a pódiových umiestnení na SP v Krupine a Dudinciach

Na prelome apríla a mája (30.4. – 1.5.2022) sa konali dve podujatie Slovenského pohára v cestnej cyklistike 2022. V sobotu to bolo kritérium v Dudinciach a v nedeľu náročné kopcovité cestné preteky jednotlivcov v Krupine.

Na kritériu v Dudinciach sme zaznamenali očakávané výborné výsledky – ďalšie víťazstvo nášho mladšieho žiaka Jakuba Záchenského a 3. miesto Mateja Galoviča v tej istej kategórii. Potešili nás, ale aj prekvapivé výborné umiestnenia. Medzi také patrilo druhé miesto Jakuba Galoviča medzi juniormi a 3. miesto Romana Vaľa medzi kadetmi. Že bola naša Terézia Ciriaková najlepšia medzi juniorkami až tak neprekvapilo, ale to že dokázala konkurovať aj najlepším ženám, to je cenné. Porazila ju len dlhoročná reprezentantka Alžbeta Bačíková.

Na ťažkých cestných okruhoch v nedeľu v Krupine sme zaznamenali podobné dobré výsledky ako v sobotu v Dudinciach. Mladší žiaci Jakub Záchenský a Matej Galovič zopakovali svoje výborné umiestnenia. Žiačku Emmu Galovičovú porazila len jedna Češka. U starších žiakov, kadetov a kadetiek sa naši najlepší na stupne nedostali, ale veľa im k tomu nechýbalo keď bol starší žiak Dávid Hulala klasifikovaný na 4. mieste.
Junior Jakub Galovič statočne bojoval v spojených pretekoch aj s mužmi. Svoju kategóriu vyhral a v absolútnom poradí skončil šiesty. Väčšina ostatných našich juniorov a mužov potešila aspoň skutočnosťou, že preteky dokázali dokončiť, aj keď s výraznými časovými stratami. Nepodarilo sa to
len Martinovi Cesnekovi a začiatočníkovi Michalovi Labudovi. Premiéru na riadnych cestných pretekoch mala naša žiačka Terka Rusnáková. Veľmi si to neužila. Na cca 4. kilometri sa zamotala do hromadného pádu a už sa jej späť  do hlavnej skupiny nepodarilo dostať. Preteky ale statočne dokončila. Náročný okruh nezvládla juniorka Terka Ciriaková, ktorá zažila akýsi kolabs. Choroba nepustila na štart staršieho žiaka Lukáša Gardiana a ani žiačku Alexandru Turčekovú.

Náročné preteky preverili našu zdatnosť, ale aj ukázali kto pracuje správne a kto má ešte rezervy. Veríme, že podobne budeme naše úspechy vylepšovať aj naďalej.

Zopár fotografií v Galérii