Tradičný Český pohár v Kyjove – dve víťazstvá Záchenského

V Kyjove (ČR) sa počas víkendu 14.-15.5. 2022 konalo ďalšie kolo tradičných cestných pretekov Českého Pohára. Kritérium bolo na programe v sobotu a cestné preteky na náročnom kopcovitom okruhu v nedeľu. Nestratili sa ani naši pretekári aj keď o niečo lepšie výsledky dosiahli v kritériu.

Práve kritérium bolo pre nás neobvyklé a veľmi náročné, lebo sa šlo podľa zvláštnych pravidiel. V mladších kategóriách boli všetky kolá bodované veľkými bodmi (5,3,2 a 1b) bez dvojnásobných bodov v poslednom okruh, u starších to bolo každé 2 kolo s dvojnásobným posledným. Bolo to tak veľmi rýchle. Naša mladšia žiačka Alexandra Galovičová to napriek chýbajúcim skúsenostiam zvládla veľmi dobre. Zapojila sa do všetkých špurtov a skončila celkovo druhá. Mladší žiak Jakub Záchenský to opäť odjazdil celkom suverénne, keď zo 6 špurtov nevyhral len jeden. Matej Galovič dosiahol na body len v poslednom a to ho posunulo na konečné 6. miesto. Kadetka Stanka Sikelová vyhrala 2 z 8 špurtov a stačilo jej to na 3. miesto. Z ďalších našich pretekárov len starší žiak Dávid Hulala získal 1 bod. Ostatní na body nedosiahli. Cenné je aspoň to, že tieto rýchle preteky dokončili s plným počtom okruhov. Po páde sa to nepodarilo len Adamovi Hofericovi a našim mužom.

Stanka Sikelová na 3.mieste medzi kadetkami

Na cestných pretekoch ČP v Kyjove sa v nedeľu opäť najviac darilo našim najmladším. Alexandra Galovičová aj Kubko Záchenský zopakovali svoje umiestnenia zo sobotňajšieho kritéria. Jakub vyhral suverénne v samostatnom úniku. Saška tesne prehrala špurt o víťazstvo v dvojčlennom úniku. Špurt o pódium tesne prehrala  Emmka Galovičová medzi staršími žiačkami a obsadila tak 4. miesto. Slušne zajazdili na ťažkom kopcovitom okruhu naši starší žiaci Gardian, Hulala a aj Družkovký. Maťko Galovič medzi mladšími žiakmi a kadetka Stanka Sikelová tiež pekne bojovali o na výraznejšie úspechy to nestačilo. U ostatných síce tiež bola viditeľná snaha, ale straty na najlepších už boli veľké. Škoda že nám kvôli chorobe chýbal junior Jakub Galovič, ktorému by takýto kopcovitý okruh určite vyhovoval. 

Galéria k pretekom: kritérium a cestné preteky