Strieborný lesk z MSR junioriek a juniorov

Posledný júnový víkend a jemu predchádzajúci štvrtok už tradične patrí spoločným majstrovstvám SR a ČR od kategórie juniorov. Tentokrát sa konali v juhočeskom kraji a to v Kovařove (časovky) a Mladé Vožici (cestné preteky). Z našich pretekárov sa na tomto podujatí predstavili však len traja a to juniorka Terézia Ciriaková a juniori Jakub Galovič a Michal Labuda.

Ako prvá sa na trati časovky predstavila Terézia Ciriaková a hneď pre náš klub vybojovala striebornú medailu. Vynikajúco zvládla začiatok pretekov, ale s pribúdajúcimi kilometrami a členitosťou trate začala strácať sily i čas. Junior Jakub Galovič skončil na 8. mieste, keď sa zlepšil najmä v druhej stúpavej polovici trate (na obrátke bol až 12.). Od Jakuba sme očakávali ešte lepší výsledok najmä v sobotu na ťažkej trati cestných pretekov. V časovke úplne nesklamal ani Michal Labuda, pre ktorého to boli jeho prvé väčšie preteky.

Terézia Ciriaková na druhej priečke po časovke junioriek

Naša juniorka Terka Ciriaková aj v cestných pretekoch M SR získala striebro, keď tesne, po malej chybe, prehrala špurt o víťazstvo. Terézia už v utorok letí do Portugalska, kde postupne absolvuje na Majstrovstvách Európy preteky v odvetviach MTB, v cestnej i dráhovej cyklistike. V akých disciplínach konkrétne bude štartovať rozhodnú reprezentační tréneri. Junior Jakub Galovič vydržal v prvej skupine majstrovských pretekov až do záverečného okruhu, ale potom už tempu nestačil a skončil desiaty. Michal Labuda ako nováčik nezvládol preteky hneď od začiatku a bol z pretekov odvolaný pre
časový limit.

V nedeľných pretekoch mužov na M SR štartovalo až 6 našich odchovancov a traja z nich skončili v prvej päťke! Majstrovský titul obhájil Peťo Sagan, Matúš Štoček bral bronz a Martin Svrček skončil piaty. Juro Sagan preteky nedokončil a rovnako ani Rišo Coma a Matej Blaško.