Úspechy na dráhe v Brne aj v Prešove

Dráhová cyklistika je skvelým doplnkom našej pretekárskej sezóny a v uplynulom týždni sme sa zúčastnili dokonca dvoch dráhových podujatí. V Brne sa v utorok 14.6.2022 konalo ďalšie kolo Brnenského dráhového pohára 2022 v disciplíne omnium, ktorá je v podstate zložená a z troch samostatných pretekov a tie sú bodované do celkového poradia jedného omnia. Cez víkend 18.-19.6.2022 sa potom na jedinom slovenskom velodróme v Prešove uskutočnilo tretie kolo Slovenského dráhového pohára 2022. V sobotu boli na programe stíhacie disciplíny a v nedeľu opäť omnium. Našim pretekárom sa darilo aj v Brne aj v Prešove.

Najlepší starší žiaci v Brne – 1.m Hulala, 2.m Gardian

Na tretích pretekoch Brnenského dráhového pohára sme v utorok aj bez Jakuba Záchenského, ktorý si musel plniť školské povinnosti, dosiahli výborné výsledky. Medzi mladšími žiakmi obsadil Matej Galovič 2. miesto. U starších žiakov o prvenstvo v omniu bojovali naši dvaja pretekári. Nakoniec viac bodov získal Dávid Hulala pred Lukášom Gardianom. Stanka Sikelová ako najlepšia kadetka rovnocenne jazdila s juniorkami. Kadet Tadeáš Cesnek skončil tesne za stupňami na 4. mieste.

Víťazi tímovej stíhačky žiakov v Prešove

v Prešove nám v zostave chýbala kadetka Sikelová, kadet Hajdúch, juniorka Ciriaková a aj starší žiak Družkovský. Niektorí kvôli reprezentačným povinnostiam iní zase pre chorobu či rodinné záležitosti. V stíhačkach jednotlivcov sme začali výborne. Mladších žiakov vyhral Jakub Záchenský a tretí skončil Matej Galovič. Finálovú jazdu medzi staršími žiakmi tesne vyhral Dávid Hulala a tiež tesne o pol sekundy prehral jazdu o 3. miesto Lukáš Gardian. Žiačky a kadeti sa v tejto disciplíne nepresadili. Pozitívom bola len skutočnosť, že svoje prvé preteky na dráhe zvládla mladšia žiačka Alexandra Galovičová. V tímových stíhačkach sme u žiakov postavili na štart najmladšie družstvo kombinované z mladších a starších žiakov. Išli však výborne a zvíťazili. Žiačky svoju tímovú stíhačku zvládli so cťou a tesne skončili tretie. Kadetom s požičaným pretekárom zo Spiša ušla tesne tretia priečka, ale na víťazov stratili dosť veľa času.

Dávid Hulala – víťaz stíhačky starších žiakov v Prešove

V nedeľu v omniu sme u chlapcov dosiahli výborné výsledky. Mladších žiakov vyhral opäť Jakub Záchenský a Matej Galovič skončil tiež zopakoval výsledok zo soboty a bol tretí. U starších žiakov vyhral Lukáš Gardian. Dávid Hulala trochu zaváhal vo vylučovačke a slabšie zašpurtoval aj v scratchi, takže sa dostal v omniu celkovo „len“ na 4. priečku. Medzi kadetmi obsadil celkovo 3. miesto Tadeáš Cesnek.  Ďalší naši kadeti a žiačky sa výraznejšie nepresadili. Prekvapujúco dobre sa v pretekoch orientovala Alexandra Galovičová a nakoniec skončila z našich dievčat najlepšie. Alexandra Turčeková si omnium pokazila nepozornosťou vo vylučovačke, keď vypadla úplne prvá.

Už o dva týždne nás čaká v poradí už štvrté kolo Slovenského pohára na dráhe a to opäť v Prešove.