Ciriaková a Záchenský víťazne v ďalšom kole SP MTB v Žarnovici

V sobotu  11.6.2022 na ďalšom kole Slovenského pohára MTB XCO (v horskej cyklistike) celkom s prehľadom vyhrala naša juniorka Terézia Ciriaková a na stupne sa tretím miestom dostala aj ďalšia naša juniorka Kristína Tichá. Terézii to zabezpečilo definitívnu nomináciu na ME MTB do Portugalska, kde letí už o necelé 2 týždne.
Kadeti si trochu vylepšili svoje doterajšie nevýrazne vystúpenia a Lukáš Panáček ako najlepší z našich prišiel do cieľa na 4. pozícii. V tejto kategórii sme v top 10 mali ešte ďalších troch pretekárov Martina Hajducha, Romana Vaľa aj Patrika Pinteša. Preteky bez zjavnej príčiny nedokončil len Tadeáš Cesnek.

Tesný, ale víťazný špurt Jakuba Záchenského

V nedeľu 12.6.2022 krásnym zrýchlením v posledných metroch vyhral opäť medzi mladšími žiakmi Jakub Záchenský. Do prvej desiatky sa dostali aj Matej Galovič a Števo Šidelský. Našim žiačkam sa nedarilo na technických sekciách a ani v samotných pretekoch. Medzi staršími žiakmi sa zo zadných pozícii na štarte dopredu na 6. miesto pekne prebojoval Dávid Hulala. V pretekoch sa chcel naplno ukázať aj Lukáš Gardian, ale hneď na začiatku sa zamotal do pádu a so zlomenou brzdovou a aj radiacou páčkou v pretekoch nepokračoval.

Dávid Hulala bojuje na trati

Najbližšie preteky MTB budú až Majstrovstvá Slovenska v Košiciach v závere júla.

Galéria k pretekom SP MTB v Žarnovici