22. ročník kritéria Rajecké Teplice je úspešne za nami

Dňa 5.7.2022 sa v centre kúpeľného mestečka Rajecké Teplice uskutočnili už tradičné cyklistické preteky „22. ročník kritéria Rajecké Teplice“, ktoré v spolupráci s mestom Rajecké Teplice organizuje práve CyS – Akadémia Petra Sagana.

V mene vedenia CyS – Akadémie Petra Sagana by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom pomohli pri organizovaní tohto kritéria, zaradeného v celoslovenskej kriteríjnej lige – najvyššej slovenskej súťaži pre mládež a tiež aj detských pretekov v Rajeckých Tepliciach. Najmä usporiadatelia na trati to mali vo vytrvalom daždi dosť ťažké. Aj vďaka všetkým pomocníkom preteky dopadli po organizačnej aj športovej stránke opäť výborne.

Kategória žiačky na štarte aj vo vytrvalom daždi

Výsledky našich pretekárov ovplyvnili najmä pády, keď si verili no nezvládali jazdu na mokrej vozovke. Našťastie sa nikomu nič vážnejšie nestalo. Dážď nerobil problém nášmu najmladšiemu Nikovi Galovičovi, ktorý len v špurte prehral súboj o víťazstvo v kategórii mini. Bez problémov to odjazdil opäť Jakub Záchenský a pridal ďalšie víťazstvo medzi mladšími žiakmi. Kadetka Stanka Sikelová až nevydareným posledných špurtom klesla na konečné tretie miesto.
Ďalší pretekári CyS sa bohužiaľ aj napriek veľkej snahe na stupne nedostali.

Fotogaléria k pretekom