Slovenský pohár v cestnej cyklistike, Žiar nad Hronom 2022

Už tradičná časovka a cestné preteky jednotlivcov ako súčasť Slovenského pohára mládeže v cestnej cyklistike sa konali počas víkendu 9.-10.7.2022. Opäť sa niektorým našim pretekárkam a pretekárom podarilo prebojovať na stupne. Práve časovky nám už dlhšiu dobu veľmi nejdú, ale aj tu sme sa dokázali dostať na pódiové priečky. V nedeľu na cestných pretekoch boli očakávania podstatne vyššie no nedarilo sa nám úplne podľa predstáv. Nedeľňajšie preteky sa šli po prvýkrát ako memoriál nedávno zosnulého dlhoročného trénera Františka Sitoru.

Na časovke sme v sobotu začali dobre, keď mladších žiakov vyhral Jakub Záchenský. Medzi staršími žiakmi bol druhý Dávid Hulala a medzi žiačkami tretia Emma Galovičová. Dokonca Dávid pretekal na náhradnom bicykli, lebo pred štartom zistil, že má na svojom zlomený rám. Tak sme teda mali po troch kategóriách kompletnú zbierku pódiových umiestnení. Bohužiaľ, to bolo v tento deň zo strany našich pretekárov, čo sa týka stupňov víťazov, všetko. Musíme tie časovky do blížiacich sa Majstrovstiev Slovenska ešte riadne potrénovať!

Najlepší mladší žiaci na časovke, víťaz Jakub Záchenský

V nedeľu na cestných pretekoch v Žiari sme získali len 3 umiestnenia na stupňoch víťazov a aj to len v dvoch najmladších kategóriách. Jakub Záchenský opäť nenašiel žiadneho premožiteľa medzi mladšími žiakmi a na tretie miesto sa k nemu dostal Matej Galovič. Emma Galovičová si zopakovala tretie miesto zo soboty. V ďalších kategóriách aj napriek veľkej aktivite niektorých našich pretekárov sme sa v cieľovom stúpaní po viacerých chybách nepresadili.

Odkaz na výsledky: SP Žiar nad Hronom časovka a SP Žiar nad Hronom cestné preteky