Daždivý víkend v Kláštore pod Znievom

Počas víkendu 20. a 21. augusta 2022 sa uskutočnil už 60. ročník Znievskych dní cyklistiky. V sobotu sa šla časovka určená všetkým vekovým kategóriám a v nedeľu cestné preteky bez kategórie žiačok a mladších žiakov. Tento upršaný víkend nám priniesol niekoľko zaujímavých umiestnení.

V sobotu v časovke v Kláštore pod Znievom potvrdili naše vysoké ciele len žiačka Emma Galovičová, mladší žiak Matej Galovič a juniorka Terézia Ciriaková. Emma trať zo Slovian do Vrícka prešla zo žiačok najrýchlejšie. Matej nevyužil neúčasť nášho najlepšieho mladšieho žiaka Záchnského, ale aj tretie miesto je výborné. Terézia skončila časovku ako druhá najlepšia juniorka a v spoločnej kategórii so ženami tretia.
Časovka sa vydarila ďalšiemu nášmu mladšiemu žiakovi Matejovi Firákovi, keď zajazdil takmer totožný čas ako Galovič a len zlomky sekundy ho odsunuli na 4.miesto. Ostatní naši pretekári nenaplnili očakávania a skončili dosť hlboko v poradí.

V cestných pretekoch v Kláštore pod Znievom v nedeľu, kde neštartovali naše najúspešnejšie kategórie mladší žiaci a žiačky,  sme sa spoliehali najmä na našu juniorku Terku Ciriakovú. Terka nesklamala a na ťažkom okruhu porazila všetky juniorky s veľkým náskokom. V spoločnom hodnotení so ženami skončila tretia. Medzi kadetmi sa v prvej skupine udržal z pretekárov CyS len Tadeáš Cesnek a zašpurtoval na pekné 3. miesto. Z našich starších žiakov v prvej skupine do cieľa prišli Dávid Hulala a Lukáš Gardian. Dávid obsadil nakoniec slušné 5. miesto. Lukášovi sa špurt zo zákruty nevydaril a skončil desiaty. Naša kadetka Stanka Sikelová v kopcoch na najlepšie nestačila, ale aj tak do cieľa prišla na 4. mieste. Junior Jakub Galovič bez problémov preteky odjazdil v prvej 5 člennej skupine. V špurte si veľmi neveril, ale samostatný únik v kopci sa mu nevydaril. Napriek tomu mal pred cieľom výbornú pozíciu, ale v poslednej
zákrute mu skočil prevod a tak skončil „až“ štvrtý. Jakub si tak vybojoval nomináciu do reprezentácie SR na etapové preteky UCI v Taliansku, ktoré sa idú hneď na začiatku septembra.

Odkaz na výsledky: časovka a cestné preteky

Odkaz do galérie: časovka a cestné preteky