Vyhodnotenie Slovenského pohára 2022 – dve víťazstva pre CyS

Ihneď po záverečných dvoch kolách v Spišskej Novej Vsi bolo vyhodnotené aj celkové poradie Slovenského pohára 2022 v cestnej cyklistike a taktiež celkové poradie kriteríjnej ligy 2022.

V celkovom poradí Slovenského pohára 2022 v cestnej cyklistike bodovalo 33 mládežníckych klubov a my CyS – Akadémia Petra Sagana, sme po minuloročnom víťazstve, tentokrát obsadili druhé miesto. Avšak v hodnotení jednotlivkýň vo svojich vekových kategóriách zvíťazili naše dievčatá a to žiačka Emma Galovičová a juniorka Terézia Ciriaková, ktorá opäť vyhrala celkovo aj medzi ženami. Druhé miesto medzi juniormi obsadil Jakub Galovič, ktorý bol v tom čase s reprezentáciou v Taliansku a tak jeho cenu prevzal tréner Michal Vyšňa. Medzi kadetkami získala Stanislava Sikelová pekné piate miesto. V kategórii kadetov, v priebehu sezóny, síce získal Roman Vaľo titul majstra Slovenska, ale v celkovom hodnotení Slovenského pohára, kde sa priebežne zbierali body mu to stačilo len na 10. miesto. U starších žiakov sa z našich pretekárov do top 10 v celkovom poradí presadili na siedmom mieste Dávid Hulala a na deviatom mieste Lukáš Gardian.

Mladší žiaci ešte nemajú celkové hodnotenie Slovenského pohára a tak Jakub Záchenský v tejto kategórii získal aspoň celkové prvenstvo v kriteríjnej lige. Juniorka Terézia Ciriaková ovládla kriteríjnu ligu nie len vo svojej kategórii, ale zvíťazila celkovo aj medzi ženami. Kadetka Stanislava Sikelová v celkovom poradí kriteríjnej ligy prehrala súboj o víťazstvo len o dva body a tak napokon obsadila druhú priečku.

Mladší žiak Jakub Záchenský víťazom celkového poradia kriteríjnej ligy 2022

Ostatní pretekári a pretekárky CyS – Akadémie Petra Sagana taktiež počas 15 kôl sezóny 2022 pravidelne bodovali a prispeli tak svojim podielom k súčtu bodov celého klubu no na vyššie priečky v celkovom hodnotení jednotlivcov nedosiahli. Samozrejme každému pretekárovi patrí vďaka za reprezentáciu nášho žilinského cyklistického klubu CyS – Akadémia Petra Sagana.

Celkové poradie Slovenského pohára 2022 v cestnej cyklistike

Celkové poradie Kriteríjnej ligy 2022

Galéria