Naša zimná príprava naplno odštartovala na Roháčoch

V krásnom jesennom počasí sme odštartovali naplno našu zimnú prípravu počas dvoch záverečných októbrových dní turistikou na Roháčoch. Účasť bola veľmi pekná a to aj v podaní rodičov našich členov či ďalších priateľov nášho klubu.

Dve skupiny, ktoré vyrážali z Račkovej doliny

Naši najzdatnejší pretekári, niektorí rodičia a tiež bývalí pretekári zdolali najdlhšiu trasu dlhú 25km z Račkovej doliny cez Jamnícke sedlo, Ostrý Roháč, Smutné sedlo, Baníkov, Žiarsku Chatu až do ústia Žiarskej doliny do rekreačného zariadenia Třineckých železiarní. Prostredná partia to už až tak výborne časovo nestíhala a z rovnakým počiatočným bodom túry schádzali do Žiarskej doliny cez Smutné sedlo. Naši najmenší vyrazili z ústia Žiarskej doliny cez Žiarsku chatu na Smutné sedlo a späť. Aj napriek veľkému počtu turistov, ktorý sa v tieto posledné dni pred zimnou uzáverou chodníkov pohybovali na hrebeni, to naša najzdatnejšia skupina zvládla za 7 hodín.

Skupina našich najmladších a niektorých rodičov v Žiarskej doline

Ani nasledujúci deň nebol úplne voľný a po raňajkách sme všetci spoločne vyrazili behom na Žiarsku chatu a späť. Tieto dva intenzívne dni nás úspešne naštartovali do ďalšej tvrdej práce počas zimnej prípravy.

Viac fotografií nájdete v Galérii