Dudince a Krupina, tradičné dvojkolo SP 2023

Slovenský pohár v cestnej cyklistike pokračoval cez víkend 29. -30.4.2023 kritériom v Dudinciach a následne sa v nedeľu konali aj cestné preteky v Krupine. Počas oboch dní si aj pretekári CyS – Akadémie Petra Sagana pripísali cenné víťazstvá a pódiové umiestnenia.

V sobotu sme sa na kritériu v Dudinciach takmer v každej kategórii dostali na stupne víťazov. Vyhrať po samostatných únikoch dokázali Niko Galovič v mini a aj jeho sestra Emmka medzi žiačkami. V ďalších kategóriách sme zbierali druhé miesta: Maťko Galovič medzi mladšími žiakmi, Tadeáš Cesnek medzi kadetmi a Terézia Ciriaková medzi juniorkami. U starších žiakov sme nedokázali nahradiť neprítomnosť zraneného Mirka Družkovského a nezískali sme bohužiaľ ani bod. Kadetka Stanka Sikelová sa po páde už tiež nedostala medzi najlepšie. Junior Roman Vaľo len tesne zaostal za stupňami, keď skončil na peknom 5. mieste.

Najlepšia žiačka v sobotňajšom kritériu Emma Galovičová

V početnej a silnej medzinárodnej konkurencii v nedeľu v cestných pretekoch v Krupine sme získali síce „len“ 2 víťazstva, ale aj viacerí ďalší naši pretekári potvrdili slušnú výkonnosť.
Po samostatnom „rodinnom“ úniku zvíťazili mladší žiak Matej Galovič a žiačka Emmka Galovičová. Starší žiak Jakub Záchenský nezachytil v Senohrade únik dvojice pretekárov z Topoľčianok, ale potom v druhej 3-člennej skupine hýril aktivitou. Skupinu ťahal, pokúšal sa o samostatný únik, ale to sa mu nepodarilo. Nakoniec prehral aj špurt o 3. miesto. Bol to ale od Jakuba po chorobe veľmi pekný výkon. Medzi kadetmi zmeškali únik vedúcej skupiny Dávid Hulala a Lukáš Gardian. Obaja sa však udržali v druhej skupine a pekne zašpurtovali. Potvrdili tak svoju nomináciu na etapové preteky v Jevíčku a polepšili si v Slovenskom Pohári 2023 aj v kvalifikácii na EYOF 2023. Z našich juniorov ťažké preteky v spojenej kategórii s mužmi dokázal dokončiť len Roman Vaľo. Náš najmladší pretekár Mário Šidelský bol diskvalifikovaný za skrátenie
trate. Určite to ale nebolo úmyselné. Celá skupinka mladých pretekárov jednoducho zablúdila :-).

Sezóna v cestnej cyklistike je teda v plnom prúde a zatiaľ opäť vedieme aj celkové bodovanie klubov. Veríme, že to podobne a lepšie pôjde aj ďalej.

Odkaz na výsledky z Dudiniec a Krupiny.

Odkaz do galérie fotografií Dudince.

Odkaz do galérie fotografií Krupina.