Ciriaková majsterkou Slovenska v cestnej cyklistike

Juniorské a mužské cestné „majstráky“ SR, ktoré sa konali v termíne 22. – 25.6. v Tlmačoch dopadli aj pre nás opäť veľmi dobre. Súčasní a bývalí členovia CyS získali celkovo 3 zlaté a jednu striebornú medailu. Cenné je aj 7. miesto Romana Vaľa v cestných pretekoch juniorov a 10. miesto Jakuba Galoviča medzi elitou. Obaja sú vo svojej kategórii len prvý rok

V časovke sa našim juniorom vôbec nedarilo. Juniorka Terézia Ciriaková zajazdila slušný čas, ale na bronz stratila viac ako 10 sekúnd. Výbornú formu potvrdil už v časovke náš odchovanec Matúš Štoček (aktuálne ATT Investments) a získal tak svoj prvý titul majstra SR medzi mužmi.

V cestných pretekoch naši juniori Roman Vaľo a Lukáš Panáček špurtovali v hlavnej skupine a bojovali o víťazstvo. Roman to dotiahol do prvej desiatky a finišoval na spomínanom 7. mieste. Terka Ciriaková si celý priebeh pretekov postrážila a v ťažkom špurte do stúpania ukázala svoju silnú stránku. Po minuloročnom striebre tak získala zlatú medailu a dres majsterky SR.

Medzi „eliťákmi“ sa tiež špurtovalo o tituly z pomerne veľkej skupiny. Matúš Štoček svoj špurt načasoval veľmi dobre a dokázal poraziť aj Peťa Sagana, ktorý získal striebornú medailu. Matúš si tak pripísal majstrovské double. Uvidíme ako sa mu bude v ďalšej časti sezóny dariť v majstrovskom drese aj kombinéze. Na budúci rok ho v ňom uvidíme možno už s logom nejakého väčšieho profesionálneho tímu, čo mu samozrejme prajeme.

Odkaz na výsledky