Štyri tituly z Majstrovstiev SR mládeže v cestnej cyklistike

Týždeň po majstrovstvách juniorských a elitných kategórii sa konali tentokrát v Žiari nad Hronom mládežnícke majstrovstvá SR v cestnej cyklistike (1.-2.7.2023). Jednalo sa o kategórie mladších žiakov, žiačok, starších žiakov, kadetiek a kadetov.

V sobotňajšej časovke v Žiari získali naši pretekári viacero medailí, ale poďme pekne postupne.
Prví štyria mladší žiaci sa zmestili do 3 sekúnd. Bohužiaľ to 4. miesto sa ušlo akurát nášmu Maťkovi Galovičovi, takže zostal bez medaily. Piaty Števo Šidelský stratil už 12 sekúnd, ale bol to od neho veľmi pekný výkon. Emma Galovičová potvrdila svoje časovkárske kvality a získala titul majsterky SR medzi žiačkami. Starší žiak Jakub Záchenský po výbornom výkone stratil na víťaza necelých 9 sekúnd a bral striebro. Piate miesto Mirka Družkovského je po zranení zo začiatku sezóny síce veľmi pekné, ale asi sme čakali aj viac :-).
Kadetka Stanka Sikelová napriek zdravotným obmedzeniam získala v časovke bronzovú medailu.
U kadetov nastalo oproti poslednej časovke v Tajnej trochu zlepšenie, ale aj tak boli všetci od najlepších dosť vzdialení.

V nedeľu na MSR na ceste v Žiari získali naši pretekári opäť peknú zbierku medailí a až 3x zlato.
V spoločných pretekoch mladších žiakov a žiačok opäť ukázali Emmka a Maťko Galovičovci v jednom stúpaní všetkým súperom a súperkám chrbát a svoj dvojčlenný únik dotiahli s veľkým náskokom až do cieľa. Pre Maťka to bol prvý titul majstra SR u mladších žiakov a Emmka tak skompletovala cestné majstrovské double. Medzi SŽ nastal v poslednom okruhu veľký boj. Z okresanej prvej skupiny
najskôr sólovo ušiel Húsenica a stíhať sa ho vydali náš Záchenský s Vlčekom. Dvojica nakoniec Húsenicu nedošla a Kubko prehral aj špurt o druhé miesto. Naopak Mirko Družkovský vyhral špurt balíka a skončil štvrtý. Pre oboch našich starších žiakov sú to po jarných zdravotných problémoch veľmi pekné výsledky.
V kadetských pretekoch zostali v prvej skupine z našich len Tadeáš Cesnek, Hulala a Gardian. Ostatní naši skúsení kadeti trochu prekvapujúco nestačili a do cieľa prišli s veľkou stratou. Taďovi sa perfektne podarilo načasovať špurt v ťažkom cieľovom stúpaní a získal titul majstra SR. Stanke Sikelovej bohužiaľ zdravotný stav nedovolil odštartovať do majstrovských pretekov.

Najbližšie preteky cestného SP nás čakajú až v druhej polovici augusta v Kláštore pod Znievom, ale dovtedy sa predstavíme opäť na dráhe a či v horskej cyklistike.

Galéria z časovky

Galéria z cestných pretekov

Odkaz na výsledky