Posledný víkend cestného SP 2023 sa konal v okolí Žiliny

V sobotu 9.9.2023 sa po prvýkrát v rámci Slovenského pohára konala časovka na Kasárne z obce Štiavnik, ktorá bola zároveň aj majstrovstvami SR v časovke do vrchu. V nedeľu 10.9.2023 vyvrcholil tohtoročný slovenský pohár v cestnej cyklistike pretekmi v Necpaloch pri Martine.

V časovke do vrchu zo Štiavnika na Kasárne získali naši mladí pretekári ďalšie 3 tituly majstrov SR. Matej Galovič bol najlepší medzi ml. žiakmi, Emmka Galovičová medzi žiačkami a Kubko Záchenský medzi staršími žiakmi. Juniorka Terka Ciriaková, ktorá kopce nemá veľmi rada, dokázala zajazdiť tretí najlepší čas.
Do prvej desiatky sa dostali z CyS ešte aj Števo Šidelský u mladších žiakov, Mirko Družkovský u starších žiakov a Dávid Hulala u kadetov. Slušné bolo aj 9. miesto kadeta Michala Šimunka, ktorý k nám prestupuje z Trnavy.
Ostatní naši pretekári bohužiaľ zaznamenali veľké straty a relatívne slabé umiestnenia.

Naši majstri SR v časovke do vrchu Emma, Jakub a Matej

V posledných pretekoch cestého SP v Necpaloch potvrdili svoju celosezónnu formu Maťko a Emmka Galovičovci. V cieľovom kopci sa odpútali od zbytku spojeného peletónu MŽ a žiačok a sólovo vo svojich kategóriách zvíťazili. Ako najlepšia mladšia žiačka prišla do cieľa naša Sofia Matiesková.
Naši starší žiaci bojovali ešte o celkové víťazstvo, resp. pódium v Slovenskom Pohári, ale v
závere nestačili. Mirko Družkovský skončil tretí a Kubko Záchenský „až“ štvrtý. Obaja však majú za sebou výbornú sezónu. Z našich kadetov bol opäť najlepší Dávid Hulala na 6. mieste. Potešil nás opäť svojim výkonom aj Michal Šimunek a radostné je podstatné zlepšenie nášho kadeta-začiatočníka Šimona Madaja. Sklamaním boli výkony ostatných kadetov. Náš kadetský majster SR Taďo Cesnek mal slabý záver sezóny pre zdravotné problémy a tak sa prepadol celkovým poradím SP.
Juniorka Terka Ciriaková sa bez problémov udržala v skupine s kadetmi a do cieľového kopca vyšla tretia. Dobre sa tak rozjazdila pred dôležitými pretekmi – Národným pohárom UCI a Majstrovstvami Európy v Holandsku.
Naši juniori a muži odjazdili svoj štandard a výraznejšie sa nepresadili.

Odkaz na výsledky na stiahnutie.

Odkaz do galérie – Časovka Štiavnik, SP Necpaly.