Kritérium Rajecké Teplice 2023

V sobotu 29.7.2023 sme po roku opäť usporiadali už 23 ročník cyklistických pretekov Kritérium Rajecké Teplice, ktoré bolo zaradené do celoslovenskej kriteríjnej ligy. V spolupráci s mestom Rajecké Teplice, Slovenským zväzom cyklistiky a našimi sponzormi sa aj tento ročník vydaril a spoločne sme sa tešili z výbornej účasti.

Na našom domácom kritériu v Rajeckých sme teda začali výborne. Prvé 4 kategórie naši pretekári vyhrali – v mini Niko Galovič, medzi mladšími žiakmi Maťko Galovič, medzi žiačkami Emmka Galovičová a medzi staršími žiakmi Mirko Družkovský. Kubko Záchenský medzi staršími žiakmi skončil 3. s rovnakým počtom bodov ako druhý. Aj mladší žiak Števo Šidelský išiel dobre. Skončil napokon 4. s rovnakým počtom bodov ako 3. Medzi žiačkami mala smolu Saška Turčeková. V poslednom špurte sa jej v sľubnej pozícii zasekla reťaz a tak skončila bez bodu.

Naši juniori na „bedni“

V kadetských kategóriach sa to už z našej strany trochu zastavilo. Stanka Sikelová tempu nestačila a kriťák dokončila so stratou niekoľkých okruhov. Bohužiaľ ani kadeti toho veľa neukázali. Taďeáš Cesnek získal chudobné 3 body a ďalší naši skončili úplne bez bodu. Naši juniori nám urobili radosť najmä aktívnym spôsobom pretekania. Roman Vaľo aj Lukáš Panáček sa zapájali do špurtov a dostali sa aj do rozhodujúceho uniku. Záver trochu takticky nezvládli a tak obsadili tretie a štvrté miesto. Martinovi Hajdúchovi stačili 2 body ešte na piatu priečku.

Odkaz do galérie

Výsledky na stiahnutie