Začiatok zimnej prípravy v Nízkych Tatrách

Počas víkendu 21.-22.10.2023 sme po krátkom oddychu odštartovali zimnú prípravu jesenným turistickým prechodom v Nízkych Tatrách. Na pláne sme mali viacero trás a podľa výkonnostných a vekových rozdielov sme sa rozdelili do skupín. Najzdatnejšia skupina vyrážala od Demänovskej jaskyne cez Ostredok a sedlo Poľany na Chopok, ďalej po hrebeni na Ďumbier, chatu gen. M. R. Štefánika a následne cez Králičku do Vyšnej Boce. Mladší vyrážali z Jasnej od Vrbického plesa a ďalej pokračovali s malým náskokom po rovnakej trase ako naši najzdatnejší. Skupina s niektorými rodičmi a našimi najmladšími pretekármi vyrážala oproti z Vyšnej Boce smerom na chatu gen. M. R. Štefánika.

Jakub Záchenský vedie skupinu po hrebeni

Napriek takmer katastrofickým predpovediam počasia sme v sobotu tento prechod časti hrebeňa Nízkych Tatier zvládli celkom bez problémov. Vietor bol na hrebeni veľmi silný a takmer stále bola hustá hmla, takže výhľady neboli bohužiaľ žiadne. Až pri „Štefánikovej“ chate sa to trochu zlepšilo. Celá sobota bola
ale prakticky bez dažďa. Ako tréning to bolo výborné. Všetci zvládli plánované trasy a niektorí si aj pridali. Všetci pretekári z tretej najmladšej skupiny prišli aspoň po „Štefánikovu“ chatu. Najmladší pretekár na prechode Mário Šidelský s otcom odtiaľ pokračovali ešte aj na Ďumbier!

Mali sme program aj na nedeľu a chceli sme „vybehnúť“ na Bacúšske sedlo, ale pre vytrvalý a silný dážď už od rána sme to nechali tak a radšej sa v zdravý presunuli domov aby sme mohli postupne zvyšovať tréningové dávky a naplno rozbehnúť našu zimnú prípravu.

Galéria fotografií z nášho jesenného prechodu