Sústredenie Tatranská Lomnica

Tento rok sme naše prvé zimné sústredenie posunuli o pár dní neskôr. Sústredenie na tradičnom mieste v Tatranskej Lomnici sme začali 1.12.2023 a skončili 10.12.2023. Na sústredení takmer všetci absolvovali plánované tréningy. Niektorí však museli aj predčasne odísť a to zo zdravotných dôvodov. Podmienky na turistiku boli z dôvodu množstva čerstvého snehu asi najťažšie za posledné roky, avšak mohli sme tak niektoré dni využiť aj na tréningy na bežkách či už na Štrbskom Plese alebo priamo v Lomnici.

Na tomto sústredení sme pracovali najmä na vytvorení dobrého vytrvalostného základu a absolvovali sme najmä turistiky po otvorené vysokohorské chaty. Po úvodných dňoch a behu na Hrebienok sme pokračovali výstupom na Téryho chatu, po trochu voľnejšom dni na bežkách v Lomnici sme vystúpili aj na Zbojnícku chatu. Naše tréningy sme v niektoré dni spestrili aj cvičeniami core tréningu či tabaty. Uprostred týždňa sme si boli takmer na celý deň zabežkovať na Štrbskom plese. Následne dni sme opäť pokračovali turistikami na Sliezsky dom či chatu pri Zelenom plese. V druhú sobotu sme opäť absolvovali tradičný kontrolný beh na Hrebienok a celé sústredenie sme zakončili bežkami v Tatranskej Lomnici.

Určite môžeme konštatovať že naše sústredenie bolo opäť vydarené a splnilo požadovaný účel. Teraz len treba pokračovať v nasadených tréningoch a v rozbehnutej zimnej príprave. Nepoľavíme veľmi ani počas vianočných sviatkov a následne v januári nás čaká ďalšie plánované sústredenie.

Odkaz do galérie k sústredeniu

Výsledky behov na Hrebienok sa nachádzajú v časti „Na stiahnutie“