Cestná cyklistická sezóna 2024 opäť štartovala v Trnave a okolí

Pretekmi Slovenského pohára v okolí Trnavy už niekoľko rokov po sebe štartuje naplno aj naša „cestárska“ cyklistická sezóna. Inak tomu nebolo ani v tomto roku. V sobotu 6.4.2024 sa na Hlbokej ulici konalo kritérium a v nedeľu 7.4.2024 bolo na programe 1.kolo Slovenského pohára v Jaslovských Bohuniciach.

Sobotňajšie kritérium v Trnave z našich pretekárov vyhrali vo svojich kategóriách starší žiak Jakub Záchenský a žiačka Alexandra Galovičová. Druhé miesta brali súrodenci Galovičovci – Emmka medzi kadetkami a Niko medzi mladšími žiakmi. Tretie miesto pridal junior Roman Vaľo. V kategórii mini získal rovnako tretie miesto aj Mário Šidelský. Slabšie to bolo len u kadetov, kde z našich jediný bodík dokázal získať len Lukáš Gardian. Pozitívom bola najmä skutočnosť, že z množstva našich štartujúcich pretekárov prakticky nik nezaznamenal výraznejšie časové manko a všetci preteky dokončili bez straty okruhu. Pritom bola vo všetkých kategóriách veľmi početná medzinárodná konkurencia. V náborových pretekoch sa v dobrom svetle predstavili aj naši najmladší pretekári Gašpierik, Čvirik, Dávidik, Pohánka aj Emma Rusnáková.

Suverénny Jakub Záchenský na stupňoch po víťaznom kritériu

V nedeľu na cestných pretekoch SP v Jaslovských Bohuniciach sme taktiež dosiahli celkom slušné výsledky. Výborný výkon ukázal opäť náš starší žiak Jakub Záchenský. Po sólovom úniku zvíťazil s veľkým náskokom. V špurte skupiny sa presadil náš Matej Firák a obsadil 3. priečku. Z nepochopiteľných príčin sa do špurtu vôbec nezapojili Maťo a Emma Galovičovci. ruhé miesto z Trnavy si zopakoval Niko Galovič medzi mladšími žiakmi. Veľmi dobre zajazdili naše staršie žiačky Alexandra Galovičová a Sofia Matiesková.
Udržali sa v menšej prvej skupine s najlepšími dvoma žiakmi a ďalšími piatimi žiačkami. V špurte skončila medzi žiačkami Saška druhá a Sofia piata. Bohužiaľ potom Saška urobila veľkú chybu, keď nešla na meranie prevodov. Bola preto diskvalifikovaná a Sofia sa tak posunula na 4. miesto. U kadetov prišla do cieľa naraz veľmi veľká skupina a naši sa v špurte nepresadili. Juniori bojovali v spoločných pretekoch s mužmi. Všetci sa udržali v hlavnej skupine. Výborne zašpurtoval Roman Vaľo, čo ho vynieslo na celkove
4. miesto medzi juniormi.

Galéria z pretekov