Jarné sústredenia v Chorvátsku

Naše prípravné obdobie aj tento rok vyvrcholilo počas konca februára a marca sústredeniami v Chorvátsku. Počas oboch sme sa zameriavali najmä na špeciálnu cyklistickú prípravu. Onedlho sa už totiž predvedieme v prvom ostrom štarte tejto sezóny.

Prvé sústredenie v mestečku sv. Filip i Jakov bolo zamerané primárne na najazdenie čo najväčšieho počtu kilometrov v lepších klimatických podmienkach. Doma by nám chladné a vlhké počasie nedovolilo trénovať také objemy hodín na bicykloch. V Chorvátsku sme sa na bicykle takmer bez obmedzení dostali každý deň a každý z našich pretekárov podľa svojich možností najazdil pekné množstvá kilometrov.

Naša zostava počas februárového sústredenia vo sv. Filip a Jakov 2024

Druhé sústredenie v druhej polovici marca sme absolvovali v našej tradičnej chorvátskej destinácii vo Vodiciach. Tu sme sa už zamerali aj na rýchlejšie úseky a vyššiu intenzitu tréningov. Opäť nám počasie celkom prialo a takmer bez obmedzení sme dokázali absolvovať naplánované tréningy. Toto sústredenie sme vzhľadom na Veľkonočné sviatky ešte trochu predĺžili a teda pre väčšinu našich pretekárov trvalo 15 dní. Veríme že kvalitné kilometre nám opäť pomôžu odštartovať sezónu výbornými výsledkami.

Skupina mladších pretekárov počas marcového sústredenia vo Vodiciach 2024

Odkazy do galérie:

I. sústredenie v Chorvátsku – sv. Filip i Jakov

II. sústredenie v Chorvátsku – Vodice