Sústredenie v Taliansku – Lago di Garda

Už niekoľko rokov po sebe štartujeme špeciálnu prípravu sústredením pri talianskom jazere Lago di Garda. Klimatické podmienky sú tam väčšinou lepšie ako u nás, ale nejedná sa o nejaký veľký teplotný šok, takže nebola potrebná žiadna aklimatizácia a to nám umožnilo naplno trénovať už od prvého dňa.

V tomto roku sa do nominácie na sústredenie dostalo 16 starších pretekárov, ktorým sezóna začína o niečo skôr. Najmä niektoré naše juniorky štartujú sezónu veľmi skoro a to rovno svetovým pohárom v Taliansku. Taktiež niektorí z našich juniorov už týždeň po nich na pretekoch Gent-Wevelgem, ktoré sa budú konať 31.3.2019. Nevieme, komu sa podarí nominovať do reprezentačného družstva, ale chceme aby naši pretekári boli na to pripravení.

V okolí Lago di Garda nám tento rok počasie naozaj priam neskutočne prialo, aj keď ráno bolo ešte veľmi sviežo, tak okolo obeda sa pri každodennom slnečnom počasí teplota vyšplhala cez 15 °C, čo bolo pre naše tréningy ideálne. Začiatok tréningu sme väčšinou absolvovali všetci spolu, ale neskôr po pár hodinách sme sa už rozdelili, aby každá veková a výkonnostná skupina absolvovala toľko kilometrov koľko zvládne a potrebuje. Sústredenie určite splnilo svoj účel a v priaznivejších klimatických podmienkach sme najazdili potrebné objemy kilometrov, ktoré neskôr skvalitníme v Chorvátsku a ďalšími tréningami v domácom prostredí.

Galériu fotografií zo sústredenia nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.