Turčianske Teplice (SP MTB a C1) + Kyjov (ČP cesta)

Počas víkendu 13.-14.4.2019 sme mali opäť celkom nabitý program. V Turčianských Tepliciach odštartovala slovenská sezóna MTB a v Kyjove sa konali tradičné preteky českého pohára mládeže a mužov.

V Turčianských Tepliciach bola zima, ale predpovede počasia na našťastie úplne nesplnili – nepršalo ani nesnežilo. Trate tak boli dosť rýchle, ale veľmi technické (množstvo koreňov).
V technických sekciách väčšina našich mladých pretekárov dosť zaostávala. Výborne to zvládli len Martin Kadúc, Tadeáš Cesnek, Terézia Ciriaková a Terézia Kurnická. Kadúcovi to pomohlo dokonca k víťazstvu a T.Cesneka to posunulo na stupne víťazov. Naopak Čišecká sa vďaka chybám na technike prepadla z druhého na tretie miesto.

Najlepší ml. žiaci v Turčianských Tepliciach 1. Martin Kadúc a 3. Tadeáš Cesnek

V nedeľňajších pretekoch UCI C1 pre juniorské a seniorské kategórie zopakovala naša juniorka Radka Paulechová dobré 3. miesto z minulotýždňového ČP MTB v Kutnej hore. Vystúpenie našich ďalších juniorov a mužov nemožno hodnotiť ako dobré, najmä pre veľké straty na najlepších.

V sobotu na kritériu v Kyjove štartovali len niektorí naši vybraní cestári, pretože viacerí naši jazdci sa zúčastnili na spomínaných pretekoch v Turčianských Tepliciach. Dobre odjazdil kritérium náš kadet Jakub Slivka, ktorý stratil víťazstvo až po nezvládnutej poslednej bodovačke a napokon skončil druhý. Martin Svrček hneď na začiatku pretekov pri páde úplne odpísal svoj nový S-Works, ale našťastie Martin vyviazol prakticky bez zranení. Ďalší naši pretekári sa v kritériu nepresadili. Vo výsledkoch kadetiek chýbajú mená, číslo 12 mala Julka Benčová a 13 Adelka Hodásová.

Jakub Slivka obsadil 2. miesto v sobotňajšom kritériu v Kyjove

V nedeľu na cestu už prišli aj naši horskí jazdci a jazdilo sa vo veľmi ťažkých podmienkach – zima, silný studený vietor a k tomu sa juniorom a kadetom pridal aj studený dážď. Krásnym záverečným sólovým dojazdom do cieľového kopca prekvapil u mladších žiakov Martin Kadúc. Výborne išiel aj Tadeáš Cesnek a tak si obaja zopakovali svoje umiestnenia zo sobotňajšieho MTB. Na stupne sa z našich ešte dostal tretí kadet Martin Svrček. Kadetka Kurnická skončila na 4. mieste. Naši juniori a muži (Coma) nedokázali dokončiť kritérium a ani cestné preteky.
Náš najlepší junior Marek Gajdula štartoval na Paríž – Roubaix juniors, kde na náročnej trati obsadil pekné 63. miesto

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.