Svrček vyhral 2 etapy na Závode Míru nejmladších

Dvaja naši najlepší kadeti Martin Svrček a Jakub Slivka štartovali v dresoch slovenskej reprezentácie na jednom z najprestížnejších etapových pretekov pre svoju vekovú kategóriu (U17) Závode Míru nejmladších. Práve Svrček sa prezentoval vo veľmi dobrej forme a spomedzi 180 štartujúcich z celej Európy dokázal ovládnuť dve etapy. Len kvôli zaváhaniu v druhej etape, kde obsadil 6. priečku a stratil na víťaza 2:38 min mu ušlo celkové víťazstvo. Po tejto nevydarenej druhej etape postupne ukrajoval z časového manka, ktoré mal na svojom konte a napokon sa mu podarilo v celkovom poradí vyšplhať na pekné 3. miesto, keď svoju stratu aj vďaka dobrej časovke znížil len na 25 sekúnd. 

Martin Svrček spolu s trénerom Michalom Vyšňom a so všetkými trofejami z týchto náročných pretekov

Jakub Slivka sa taktiež pohyboval v popredí a pripísal si na týchto náročných pretekoch ďalšie pekné umiestnenia, keď napríklad v tretej etape obsadil 11. miesto. V drese nášho tímu tu zbierali skúsenosti aj Radovan Ďurčík a Dávid Vařinek, ale tí sa v silnej konkurencii nedokázali výraznejšie presadiť. Za svoje umiestnenia v jednotlivých etapách si Martin Svrček vybojoval aj zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže.

Tento ročník Závodu Míru nejmladších sa skladal z piatich etáp a už tradične sa konal v okolí Jevíčka v Českej republike od 3.5. do 5.5.2019.

Martin Svrček v zelenom drese spolu s trénerom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.