Medzinárodné etapové preteky pre Kadetov a Juniorov v Bánovciach nad Bebravou

V Bánovciach nad Bebravou sa počas víkendu 17.-19.5. konali medzinárodné etapové preteky určené pre kategóriu Juniorov a Kadetov so spoločným štartom. 

Prvou etapou bola časovka do vrchu na Jankov Vŕšok, kde sa už urobili celkom zaujímavé časové rozdiely. Najlepšie z našich si počínal Martin Svrček keď obsadil druhé miesto so stratou 13 sekúnd na víťaza. Štvrté miesto obsadil Marek Gajdula, avšak už so stratou takmer 30 sekúnd. Do top ten sa dostal aj Jakub Hodás na deviatom mieste, ktorý však už mal manko 53 sekúnd na prvého. Tieto výsledky a časy boli sľubným východiskom do ďalších dvoch etáp.

V druhej etapa sa dal získať čas v náš prospech a zabojovať tak o celkové víťazstvo, no napokon prišla do cieľa veľmi početná skupina kde nechýbali tí najlepší a v špurte sa takmer podarilo presadiť Jakubovi Hodásovi, ktorý obsadil slušné štvrté miesto a v prvej desiatke sme mali ďalších troch cyklistov. V celkovom poradí však žiadne veľké zmeny nenastali. 

Marek Gajdula a Martin Svrček to mali v celkovom poradí dobre rozbehnuté a aj v poslednej etape jazdili aktívne. V jej závere však trochu zaváhali a nakoniec si pohoršili aj v celkovom poradí. Mnoho našich ale aj iných pretekárov túto upršanú etapu ani nedokončilo. Nakoniec Martin Svrček v celkovom poradí obsadil piate miesto, ku čomu pridal aj biely dres pre najlepšieho kadeta a Marek Gajdula skončil šiesty.

Výsledky nájdete tu: 1. etapa, 2.etapa, 3. etapa a celkové výsledky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.