Malý závod míru – Lanškroun

Od piatka 24.5. do nedele 26.5. sa v Lanškroune v ČR konal Malý závod míru ako medzinárodné etapové preteky pre starších žiakov, kde sa však mohli predstaviť aj mladší žiaci, žiačky a kadetky.

Na štarte sa zišla veľmi početná konkurencia 153 jazdcov, ale chýbalo viac zahraničných tímov, ktoré sa v minulosti týchto pretekov zúčastňovali. Prakticky súperili len Česi a Slováci. Bohužiaľ naši pretekári a pretekárky sa medzi najlepších nedostali. Ani v jednej etape neprišiel do cieľa niektorý náš pretekár v prvej skupine. Určite sme viac čakali v rámci prípravy na EYOF aj od našich kadetiek.
Pozitívom je len skutočnosť, že to všetci naši vrátane ml. žiakov a žiačky celé dokončili a odjazdili bez väčších technických a zdravotných problémov.
Najlepšie išiel Tomáš Pekár, dobre zajazdil aj časovku, ale umiestnenie v prvej dvadsiatke stratil v poslednej etape. Martin Kadúc stratil po páde a menších technických problémoch v prvej etape a slabšie išiel časovku, ale potom patril medzi najlepších mladších žiakov v peletóne. Paťo Pinteš a Terka Ciriaková vo väčšine etáp po odpadnutí z hlavnej skupiny veľmi nebojovali a už sa len „prepravili“ do cieľa. V poslednej etape sa k ním pridal aj Tadeáš Cesnek. Ciriaková celkom dobre zajazdila časovku. Pre Dávida Synáka to bolo po dlhom tréningovom výpadku veľmi ťažké, ale bojoval. V 3. etape zaostal pre bolesť v kolene, ale vo 4. išiel opäť celkom dobre.

Tu sú odkazy na množstvo fotiek z pretekov:
https://evinka2.rajce.idnes.cz/49.rocnik_MZM%2C_den_prvni%2C_24.5.2019/
https://evinka2.rajce.idnes.cz/49._rocnik_MZM%2C_den_druhy%2C_25.5.2019
https://evinka2.rajce.idnes.cz/49._rocnik_MZM%2C_den_treti-4.etapa%2C_26.5.2019/
https://evinka2.rajce.idnes.cz/49.rocnik_MZM_-_den_treti%2C_celkove_vyhlaseni%2C_26.5.2019/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.