Český pohár v cestnej cyklistike v Olomouci

Počas víkendu 8.- 9. júna sa v okolí Olomouca konalo ďalšie kolo Českého pohára mládeže v cestnej cyklistike. V sobotňajšom kritériu štartovalo len niekoľko našich st. žiakov, kadetov a jedna žena nakoľko v rovnakom termíne sa sme sa zúčastnili aj Slovenského pohára MTB v Košiciach a Slovenského pohára na dráhe v Prešove. Body v kritériu dokázali získať len kadeti Svrček a Slivka, ale ani tí nestačili na najlepších a nedostali sa na pódiové priečky.
Na nedeľňajšie cestné preteky sme už prišli aj s ml. žiakmi, žiačkami a jednou kadetkou. Na pomerne rovinatom, ale veternom, okruhu to mali výborne rozbehnuté naši mladší žiaci. V polovici pretekov sme mali v prvej desaťčlennej skupine až troch zástupcov – T.Cesneka, Kadúca aj Pinteša. Kadúc ale cca osem kilometrov pred cieľom dostal defekt na zadnom kolese a keďže mechanické vozidlá boli až za druhou skupinou, tak sa po výmene už dopredu nedostal a prepadol sa až do tretej skupiny. Cesnekovi zas niekde pred cieľom spadla reťaz a tiež z prvej skupiny vypadol. Nakoniec situáciu zachraňoval iba Paťo Pinteš, ktorý sa presadil v špurte do stúpania a vybojoval výborné druhé miesto.
U kadetov mimoriadne aktívne jazdil náš Jakub Slivka. V úniku cca 11 člennej skupiny neustále pracoval a aj tak dokázal ušetriť sily na záver a po pomerne dlhom špurte do kopca s prehľadom vyhral. Kadetka Čišecká prišla do cieľa v prvej skupine, ale v špurte už na najlepšie nestačila. Naša zástupkyňa v kategórii žien Laura Debnárova dokončila preteky v hlavnej skupine na 12. mieste.

Výsledky v časti: na stiahnutie

Fotogaléria k pretekom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.