Opäť úspešní na majstrovstvách Slovenska v cestnej cyklistike

V rozpätí troch týždňov prebehli boje o slovenské majstrovské tituly v cestnej cyklistike pre všetky kategórie od najmladších až po elitu. Počas tohto obdobia sme získali dokopy šesťkrát zlato a ďalších päť cenných kovov.

Najväčšie podujatie pre juniorky, juniorov, U23 , ženy a mužov elite sa konalo v termíne 27. až 30. júna ako spoločné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Trnave a jej okolí. Tu sa v elitnej kategórii predstavili aj naši a českí profesionáli a najmä víkendové cestné preteky sa tešili obrovskému záujmu divákov. Šampionáty odštartovali časovky pri Voderadoch, ale tu sme žiaľ získali iba jeden bronz v podaní juniorky Radky Paulechovej.

Radka Paulechová s bronzovou medailou po časovke

Ďalej súťaže pokračovali cestnými pretekmi juniorov kde pre nás na rovinatej trati vybojoval ďalší bronz Dávid Sikora. V kategórii mužov do 23 rokov sme mali až sedem členné zastúpenie a na pripravených rovinatých okruhoch sa z našich prekvapivo najviac darilo Jánovi Gerátovi, ktorý obsadil 12. miesto. Žilinský odchovanec Matúš Štoček jazdiaci vo farbách talianskeho klubu TSA Beltrami obsadil neslávnu štvrtú priečku, zatiaľ čo náš ďalší bývalý jazdec Matej Blaško vybojoval bronz. V nedeľu podujatie vyvrcholilo pretekmi mužov elite kde sa najviac darilo opäť odchovancovi žilinskej cyklistiky Jurajovi Saganovi  a jeho slávnejší brat Peter, tentokrát zaostal za medailami a vybojoval štvrté miesto.

Dávid Sikora získal bronz v cestných pretekoch juniorov

Cestné preteky junioriek a žien boli presunuté o týždeň neskôr do Vidnavy v Českej republike, keďže v predchádzajúcom termíne sa ešte konali súťaže v dráhovej cyklistike na Európskych hrách v Minsku a niektoré naše i české pretekárky, ktoré kombinujú dráhovú a cestnú cyklistiku by sa tak nemohli zúčastniť domáceho šampionátu. Vo Vidnave preteky prebiehali na o členitejšom okruhu ako v Trnave a tu opäť pre nás vybojovala bronzovú medailu opäť juniorka Radka Paulechová.

Počas uplynulého víkendu 13. a 14.7. sa v Žiari nad Hronom konali aj majstrovské súťaže v cestnej cyklistike pre mládežnícke kategórie. Tu sa v sobotňajšej časovke z našich najviac darilo a majstrovské tituly vybojovali žiačka Tereza Ciriaková a kadetka Tereza Kurnická. V nedeľu v cestných pretekoch svoje tituly ešte znásobili ziskom zlata v cestných pretekoch a pridali sa ku nim aj mladší žiak Tadeáš Cesnek a kadet Martin Svrček. Zbierku cenných kovov pre CyS ešte zveľadili aj ďalší pretekári, keď bronz v kategórii mladších žiakov získal Patrik Pinteš a striebro v kadetkách aj Miriama Čišecká.

Medailisti v cestných pretekoch mládeže, Žiar nad Hronom

Cyklisti z nášho žilinského klubu CyS – Akadémia Petra Sagana možno v niektorých prípadoch ustúpili z najvyšších priečok oproti minulému roku, ale vykompenzovali to ziskom titulov v iných kategóriách, takže opäť potvrdili, že sú slovenskou špičkou.

Galéria ku pretekom v Trnave

Galéria Žiar nad Hronom – mládež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.