Sústredenie Tatranská Lomnica

Hlavná vytrvalostná časť našej zimnej prípravy bola v druhej polovici decembra už tradične obohatená o náročné sústredenie v Tatranskej Lomnici. S účasťou takmer 30 našich najlepších pretekárov v rozličných vekových kategóriach sme absolvovali relatívne náročné zimné turistiky na takmer všetky vysokohorské chaty vo Vysokých Tatrách, ku ktorým sme ešte pridali viacero behov či prípravu na plavárni.

Veríme, že toto zimné sústredenie v splnilo svoj účel. Vďaka rodine Hulalovcov nás na začiatku navštívil aj trochu oneskorený Mikuláš. Absolvovali sme síce trochu pozmenený, ale celý program tak ako sme ho naplánovali. Zmeny sme robili na začiatku pre zlé predpovede počasia (víchrica), ktoré sa nakoniec vôbec nenaplnili. Naopak v nedeľu a pondelok bolo extrémne krásne počasie. Slabšia víchrica nás zastihla až v piatok na Zelenom plese, ale tam to nie je až tak exponované, takže to bolo bez problémov a naši pretekári sa s tým vysporiadali.

Naši cyklisti na Téryho chate

Väčšina našich pretekárov a dokonca aj najmladšie dievčatá, sústredenie zvládla. Časy behu na Hrebienok u starších pretekárov sú bohužiaľ vyslovene slabé aj s ohľadom na zlý a šmykľavý povrch sme zaostávali za najlepšími časmi z minulosti. V tomto smere musíme ešte popracovať na celkovej kondícii. Sústredenie, ale môžeme hodnotiť pozitívne a snáď nám pomôže vychovať ďalšiu generáciu mladých cyklistov.

Výsledky kontrolného behu T. Lomnica – Hrebienok – Beh na Hrebienok 2019

Galéria fotografií zo sústredenia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.