Februárové sústredenie v Chorvátsku

Počas niekoľkých minulých sezón sme už v druhej polovici februára s vybranou skupinou najmä starších jazdcov zvykli absolvovať sústredenie v okolí Lago di Garda v Taliansku. Vládli tam väčšinou jarné podmienky a v prípade nepriaznivého počasie sme mohli využiť aj krytú dráhu v neďalekom Motichiari.
Tento rok sme sa rozhodli vziať aj našich mladších pretekárov a zmenili sme destináciu a okrem iného aj vzhľadom na náročnosť terénov a tiež množstvo automobilovej premávky pri Lago di Garda. Zvolili sme teda, už tiež nami odskúšané trasy v okolí Zadaru či Šibenika v Chorvátsku. Už počas nášho sústredenia v druhej polovici februára sa to ukázalo ako dobrá voľba a to aj z dôvodu vznikajúcej situácie v Taliansku. Z Chorvátska sme sa stihli vrátiť po absolvovaní celého sústredenia ešte v relatívne pokojnom období v posledný februárový deň.

Celé sústredenie nám počasie prialo a aj naši mladší žiaci a žiačky sa mohli pripravovať v lepších klimatických podmienkach, v príjemnom prímorskom ovzduší. Vzhľadom na dátum sme sa až tak nemuseli naháňať za kilometrami, najmä pri spomínaných mladších pretekároch a mohli sme si prípravu spestriť aj futbalom a nejakými cvičeniami zo všeobecnej prípravy. Pre našich najlepších juniorov bola táto destinácia rovnako vhodná a dokonca sme im ušetrili nejaké kilometre cestovania, keďže na naše sústredenie plynule nadviazalo aj sústredenie reprezentácie v neďalekých Vodiciach.

Celú fotogalériu nájdete tu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.