Na prvé víťazstvo v sezóne 2020 sme si museli chvíľu počkať

Počas víkendu 20.-21.6. 2020 sme sa zúčastnili dvoch kôl Českého pohára. Sobotňajšie kritérium sa išlo v dedinke Belkovice-Lašťany pri Olomouci a v nedeľu o kúsok vedľa v Čechovicích zase preteky jednotlivcov. Konkurencia bola počas oboch dní a vo všetkých kategóriách celkom slušná – Češi, Slováci, Rakušania a medzi ženami aj Poľská reprezetácia. Na stupne víťazov sa v sobotu dostal z CyS len ml. žiak Dávid Hulala. Pekne išla aj žiačka Stanka Sikelová. Medzi štyridsiatkou štartujúcich žiačok
obsadila 7. miesto. Škoda, že nedokázala získať v bodovacích okruhoch nejaký bod. To sa podarilo našej juniorke Mirke Čišeckej a 2 body jej stačili na 10. miesto. Ostatní naši pretekári nestačili rýchlostne a viacerí ani takticky.

Nedeľa sa opäť niesla v znamení daždivého počasia k čomu sa pridala aj trocha organizačného chaosu a bohužiaľ preteky ml. žiakov, ml. žiačok, kadetiek aj kadetov bol hlavný rozhodca nútený zrušiť pre slabé zabezpečenie trate zo strany organizátora. Mrzelo nás to najmä u ml. žiakov a možno aj kadetiek, kde sme mali vysoké ambície.

Na druhej strane nás, po doposiaľ nepresvedčivých výkonoch, veľmi potešil náš junior Martin Svrček, ktorý po útoku v predposlednom kole dokázal svoj únik v dvojici s českým pretekárom dotiahnuť až do cieľa a zvíťaziť. Kladne možno hodnotiť aj výkon st. žiačky Stanky Sikelovej, ktorá ešte stále len zbiera skúsenosti. Nesklamali ani st. žiak Hruška, juniorky Čišecká a Hodásová a ani žena Debnárová. U ostatných to bolo slabšie.

V pretekoch mužov išiel veľmi dobre náš Števo Michalička. Dlho pracoval v úniku, ktorý do posledného okruhu vchádzal s náskokom v sedemčlennom zložení. Únik bol zlikvidovaný nakoniec niekoľko stoviek m pred cieľom a Števo sa už do špurtu samozrejme nezapojil. Aktívne počas pretekov
pracovali aj naši odchovanci Štoček a Gajdula. Matúš Štoček z tímu TSA-Beltrami zašpurtoval na 3.
miesto. Marek Gajdula v tíme Topforex asi skôr musel plniť aj tímové úlohy.

Odkaz do galérie: Kritérium, Cestné preteky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.