MSR 2021 v horskej cyklistike v MTB XC Eliminator a klasickom MTBXCO

Na prelome júla a augusta 2021 (31.7.-1.8.2021) sa v malom lyžiarskom stredisku Poráč pri Spišskej Novej Vsi konali Majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike 2021 v disciplínach MTB XC Eliminátor a aj v klasickom MTB XCO.

V Poráči bol z mladých žilinských pretekárov najúspešnejší starší žiak Tadeáš Cesnek, ktorý vyhral v sobotu šprinty XCE aj v nedeľu cross-country XCO. Kadetka Terka Ciriaková získala v šprintoch bronz a v XCO sa stala majsterkou SR. Staršia žiačka Stanka Sikelová brala striebro v XCO a kadet Matej Hruška bronz v tej istej disciplíne.
Striebro a bronz získali v XCO aj juniorky CyS – Akadémie Petra Sagana Mirka Čišecká a Kristína
Tichá, ale ich strata na víťaznú Kurnickú bola priepastná. Kristína musela hneď v prvom kole pre defekt meniť predné koleso.
Dobre jazdili aj všetci ďalší naši starší žiaci. Naopak mladší žiak Mirko Družkovský bol zo súbojov vyradený, keď po vlastných jazdeckých chybách opakovane prerazil dušu.

Tadeáš Cesnek, Majster v MTB XCO 2021

Prikladáme aj priebežné poradie SP MTB. Veľa možností na získanie bodov už totiž nebude. Preteky Slovenského pohára MTB, ktoré mali byť 21.8. v St. Ľubovni sú zrušené bez náhrady. Takže už by mali byť len 2 kolá v Selciach a jedno v Bratislave. Celkové poradie ešte ovplyvní skutočnosť, že najhoršie výsledky sa budú škrtať.

Výsledky MTB XCE: M SR MTB, Poráč XCE

Výsledky Poráč MTB XCO: M SR MTB Poráč, XCO

Priebežné poradie SP MTB: SP MTB prieb.