Trnava Tour – Slovenský pohár na ceste

Na etapových pretekoch v Trnave, ktoré sa konali počas víkendu 4.-5. júna 2022 sme boli oslabený o kadetku Stanku Sikelovú pre jej zdravotné problémy.
Celý „etapák“ sa najlepšie vydaril mladšiemu žiakovi Záchenskému a juniorke Ciriakovej. Terézia Ciriaková za víťazstvá v oboch etapách a aj celkovo získala do celkového hodnotenia SP až 160 bodov. Terézia bola v druhej etape a aj celkovo najlepšia aj v spoločnom hodnotení junioriek a žien. Rovnaký počet bodov by získal aj Kubko Záchenský, len bohužiaľ mladší žiaci v tomto roku nemajú rebríček Slovenského pohára. Preteky výborne odjazdil  náš ďalší mladší žiak  Matej Galovič, ktorí skončil tretí v druhej etape a aj celkovo. Slušné výsledky v Trnave dosiahol tiež Matej Firák.

Najlepší mladší žiaci – Jakub Záchenský 1.m, Matej Galovič 3.m

Obdivuhodný je výkon úplne najmladšieho štartujúceho nášho Nika Galoviča. V konkurencii podstatne starších pretekárov skončil celkovo na krásnom 9. mieste. Zo žiačok bola v oboch etapách a aj celkovo na stupňoch Emmka Galovičová. Druhá  najlepšia celkovo z pretekárok CyS bola ešte len mladšia žiačka Alexandra Galovičová.

Slušnú porciu bodov do hodnotenia SP 2022 získali naši st. žiaci Hulala, Gardian aj Družkovský. Škoda, že sa Lukáš po 2. mieste v 1. etape nepresadil výraznejšie aj v druhej. Z kadetov CyS bol najlepší Lukáš Panáček s minimálnou stratou na víťaza, ale súčet umiestení z oboch etáp mu stačil len na 13. miesto. Junior CyS Jakub Galovič celkovo skončil na 5. mieste, ako tretí najlepší Slovák.

Za celkom pekné výsledky v Trnave sme už dosiahli takmer rovnaký počet bodov v Slovenskom pohári ako najbližšia konkurencia. Naše ciele sú však vždy najvyššie a ak by sme ich chceli prekonať, potrebujeme viac bodov od našich kadetov a chýbali nám samozrejme aj body od našej najlepšej kadetky Stanky Sikelovej. Veríme, že sa jej zdravotný stav rýchlo zlepší a bude nás opäť úspešne reprezentovať a s výhľadom na blížiaci sa Európsky olympijsky festival mládeže (EYOF).

Výsledky tu alebo prejdite do sekcie „Na stiahnutie“