Slovenský pohár a Majstrovstvá SR MTB XCC na krátkej trati

Cez víkend 11.-12. septembra 2021 sme záverečné kolá SP MTB v Selciach pri Banskej Bystrici zvládli veľmi dobre. Väčšina našich pretekárov si udržala svoje postavenie v rebríčku slovenského pohára alebo si ho dokonca vylepšila.
V sobotu, keď boli na programe preteky SP na krátkej trati XCC, bola vo viacerých kategóriách slabšia konkurencia, ale na to sa netreba až tak pozerať – víťazstvo je víťazstvo! Medzi st. žiakmi tentoraz bez technických problémov zvíťazil Tadeáš Cesnek, medzi kadetkami Terka Ciriaková a z junioriek bola najlepšia Kristína Tichá. Naša staršia žiačka Stanka Sikelová obsadila svoje už tradičné 2. miesto a Mirko Družkovský medzi mladšími žiakmi skončil tretí.

V nedeľu na Majstrovstvách SR XCC sa zišla už početnejšia konkurencia, ale aj tak sme sa výrazne medailovo presadili. Svoj už tretí tohtoročný MTB titul získal Tadeáš Cesnek – je majstrom SR v
XCO, XCE aj XCC. Druhý titul po XCO aj v XCC získala Terka Ciriaková. Medzi juniorkami brala zlato Kristína Tichá. Stanka Sikelová si po tesnom závere pretekov st. žiačok odniesla striebro a podarilo sa to aj Paťovi Pintešovi medzi st. žiakmi. Bronz získal ml. žiak Mirko Družkovský a aj náš veterán Rasťo Galovič.

SP MTB 2021 celkovo

V slovenskom pohári  MTB (horskej cyklistike) sme v tejto sezóne opäť potvrdili svoje postavenie jedného z najlepších klubov mládeže v rámci Slovenska. Celkovo pohár vyhral náš starší žiak Tadeáš Cesnek, kadetka Terézia Ciriaková a aj juniorka Kristína Tichá. Tretia skončila st. žiačka Stanka Sikelová a aj  ďalší náš st. žiak Lukáš Gardian. Druhým miestom sa k ním pridal náš veterán Rasťo Galovič, ktorý okrem práce, trénovania deti a starostlivosti o ne, stíha trénovať aj sám seba :).
Ml. žiak Mirko Družkovský mál v priebehu sezóny niekoľko výborných výsledkov, ale celkovo mu chýbali body z pretekov, v ktorých mal technické problémy s bicyklom. Naša juniorka Miriama Čišecká síce získala striebro z M SR XCO, ale potom sa venovala viac reprezentačným povinnostiam na ceste.